Katedra Układów Dynamicznych

Super Studenci z Super Katedry

01-12-2017
Zwycięscy studenci

30 listopada, podczas obchodów Święta Politechniki Białostockiej, wyróżnienie tytułem Super Studenta Politechniki Białostockiej otrzymali członkowie drużyny SumoMasters z Wydziału Mechanicznego.

Tytułem Super Studenta Politechniki Białostockiej uhonorowano najbardziej doświadczonych i utytułowanych konstruktorów budujących roboty do walk sumo: Macieja Wysockiego, Marka Klimowicza, Krystiana Chojnowskiego oraz Bartosza Pawłowa.

Pracujący pod opieką dr inż. Rafała Grądzkiego zespół SumoMasters z Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej mijający rok na pewno może zaliczyć do bardzo udanych. Pierwsze miejsce w zawodach Robolid 2017 na Uniwersytecie w Valladolid (29 kwietnia 2017), pierwsze i trzecie miejsce na Robotchallange 2017 w Pekinie (4-6 sierpnia 2017), pierwsze miejsce na Robochallenge 2017 w Bukareszcie (5 listopada 2017 r.) oraz trzecie miejsce zawodach Robotex 2017 w Tallinie (24-26 listopada 2017 r.) pozwalają mieć nadzieję na dalsze sukcesy. Tym bardziej, że już wkrótce – jako ukoronowanie sezonu – czekają ich zawody robotów sumo w Japonii. W zeszłym roku, na All Japan Robot-Sumo Tournament 2016 zespół wywalczył miejsce piąte – w historii 28 lat zawodów żadna konstrukcja z Polski nie zaszła tak wysoko!

Więcej informacji o robotach sumo z Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej można znaleźć na stronie: www.wm.pb.edu.pl/sumomasters

Studenci wyróżnieni tytułem Super Studenta Politechniki Białostockiej


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.