Wydział Mechaniczny PB

Staż na Uniwersytecie Stanforda

23-07-2019

Dr Izabela Senderacka, pracownik Katedry Mechaniki i Informatyki Stosowanej Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej, przebywała na stażu na Uniwersytecie Stanforda w USA. Staż trwał od 1 maja do 30 czerwca 2019 r. w Center for Sustainable Development & Global Competiteveness (Centrum Zrównoważonego Rozwoju i Globalnej Konkurencyjności). Tematyka stażu dotyczyła modeli, kanałów transferu technologii i ich wpływu na aktywność innowacyjną firm, kierunków rozwoju współczesnych metod tworzenia innowacji oraz ich wykorzystania w procesie dydaktycznym.

Izabela Senderacka: – „Staż na Uniwersytecie Stanforda był doskonałą okazją podniesienia moich kompetencji. Podczas seminariów i konferencji nie tylko poznałam interdyscyplinarną, międzynarodową społeczność akademicką ale również nawiązałam współpracę naukową oraz dydaktyczną z naukowcami i środowiskiem biznesowym z całego świata. Spotkałam się z przedstawicielami globalnych i najbardziej innowacyjnych firm świata takich jak: UBER, Google, NASA, Claudera i wiele innych.”

Uniwersytet Stanforda[jest prywatną uczelnią, zlokalizowaną w Dolinie Krzemowej w Stanach Zjednoczonych. Uważany jest powszechnie za jeden z najbardziej prestiżowych uniwersytetów świata, sklasyfikowany na drugim miejscu w ogólnym rankingu wszystkich uniwersytetów na świecie opracowanym przez Akademicki Ranking Uniwersytetów Świata.

Wyjazd jest współfinasowany w ramach projektu „PB 2020”, środków Wydziału Mechanicznego Politechniki Białostockiej oraz środków uczelnianych.


× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję Politykę prywatności i wykorzystania plików cookies w serwisie.