Wydział Mechaniczny PB

Studenci WM ponownie Najlepsi z najlepszych

21-09-2018
Najlepsi z najlepszych

3 zespoły studenckie z Wydziału Mechanicznego otrzymały dofinansowanie swoich ofert w ramach projektu Najlepsi z najlepszych 3.0.

Dofinansowanie projektu  Doskonalenie kompetencji naukowych i zawodowych studentów zespołu Cerber Motorsport poprzez udział w międzynarodowych zawodach Formula Student i konferencjach naukowych w wysokości 200.000 zł otrzymał zespół Cerber Motorsport.

Studenci konstruujący analogi łazików marsjańskich na realizację projektu Robotyczni emisariusze – prezentacja rozwiązań studenckich uzyskali dofinansowanie w wysokości 157.500 zł.

Natomiast 154.192,50 zł na realizację projektu SumoMasters 3.0 – rozwój innowacyjności robotów MegaSumo, MiniSumo oraz NanoSumo poprzez udział w międzynarodowych zawodach robotycznych i konferencjach naukowych otrzymają członkowie drużyny SumoMasters.

Celem projektu pozakonkursowego o charakterze koncepcyjnym pt. Najlepsi z najlepszych! 3.0. jest wsparcie wybitnie uzdolnionych studentów w rozwoju ich aktywności naukowej, innowacyjności, kreatywności, poprzez wspieranie ich uczestnictwa w międzynarodowych konkursach, zawodach, konferencjach. Wsparcie finansowe może być przeznaczone w szczególności na sfinansowanie uczestnictwa studentów w międzynarodowych zawodach, konkursach, konferencjach. Środki finansowe mogą być przeznaczone także na zakup materiałów i usług bezpośrednio związanych z celem konkursów, zawodów, konferencji międzynarodowych.

W wyniku przeprowadzonego postępowania 139 ofert zostało przekazanych do oceny merytorycznej Zespołowi Ekspertów. Ostatecznie Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego zatwierdził 104 oferty do finansowania na łączną kwotę blisko 13 mln zł.


Na skróty
× W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych.
Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej.
Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.